Katso video

Mieskuoro Alvar juhlistaa vappua uudella musiikivideolla

Jyväskyläläinen Mieskuoro Alvar osallistuu vapun viettoon myös tänä vuonna. Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi kuoro ei järjestä esiintymistä, vaan julkaisee oman vapputervehdyksensä videon muodossa sometileillään.

Kuoro ei tänä vuonna ole kokoontumisrajoitusten vuoksi pystynyt harjoittelemaan koko vahvuudessaan. Videon äänitykset toteutettiinkin turvallisesti siten, että kuorolaisten osuudet äänitettiin yksitellen. Lopputuloksessa kuulee nuorekkaan yhtyemäisen notkean mieskuorosoundin. Tuotantoon on panostettu, mutta se on toteutettu pilke silmäkulmassa, onhan vappu! 

Kuvaus

”Kuoromme osallistui viime vuonna JYYn järjestämään etävappuun etukäteen kuvatulla Gaudeamus Igitur -videolla. Odotimme kovasti, että tänä vappuna olisimme päässeet laulamaan yleisölle. Kun alkoi näyttää siltä, että vapusta tulisi viime vuoden kaltainen, emme jääneet toimettomiksi vaan aloimme suunnitella turvallista tapaa olla mukana vapun vietossa myös tänä vuonna. Päädyimme tuottamaan lyhyen vapputervehdyksen, joka esittelee kuoromme vähemmän vakavaa puolta vapun hengessä.”

– Niklas Taanila, kuoronjohtaja 

Videon kuvaaminen ja tuottaminen on Henri Karjalaisen käsialaa. Hän halusi luoda laadukkaan videon, jossa kuitenkin on huumoria mukana. 

”Huumori on tärkeä asia elämässä. Jos ei muista punoa elämään huumoria mukaan, harmaaksihan tämä kaikki muuttuu. Ehkä tämä musiikkivideo saa jollekulle pilkahtamaan hymyn huulille, ja jos yksikin hymy saadaan niin hyvä – siitä iloitaan.

– Henri Karjalainen, kuoron kakkosbasso & toimitusjohtaja

 

Tietoja

Projekti

Tersen -juomalaulun äänittäminen hieman muokatuilla sanoilla.

Teos

Tersen (säv. Nils-Eric Fougstedt)