Onnea kaikille valmistuneille

Gaudeamus Igitur

Riemuitkaamme, vielä on suonissamme tulta

Gaudeamus igitur on vanha latinankielinen juomalaulu, joka on noussut yliopistoyhteisön ja erityisesti akateemisen nuorison tunnussävelmäksi. Osa sen säkeistöistä (2. ja 3.) on peräisin jo keskiajalta, mutta suurin osa säkeistöistä juontaa juurensa Christian Wilhem Kindlebenin vuonna 1781 julkaisemaan nuottikirjaan Studentlieder.

Kuvaus

Jyväskylän yliopiston oppilaskunta kysyi huhtikuussa, jos pystyisimme tuottamaan nopealla aikataululla Gaudeamus igiturista sovitus ja äänitys. Koronatilanteen takia emme voineet kokoontua koko kuoron kanssa, vaan jokainen laulaja äänitti osuutensa yksi kerrallaan. 

Alussa kuoronjohtaja Niklas Taanilaa arvelutti, miten kuoron saa kuulostamaan kuorolta, kun jokainen tuo yksin oman äänensä ilman yhteisön tukea. Kun tuottaja Aleksi Bondfolk sai kaikkien laulajien äänet taltioitua, niin oli mahtava nähdä kuinka raakamateriaalista pystyttiin miksaamaan esiin lopullinen teos. Taidetta on hienoa tehdä myös teknologian avulla, ja nähdä kuinka väki mukautuu hallitseviin olosuhteisiin.

Aleksi Murtojärven video yllätti myös Taanilan hienoudellaan. Se toi hyvin esiin kappaleen arvokkuuden, sekä samalla sen nuorekkuuden ja nykyhetken – jota Mieskuoro Alvar edustaa.

Tietoja

Projekti

Gaudeamus Igitur -kappaleen äänittäminen ja esittäminen Jyväskylän Ylioppilaskunnan organisoimassa Etävappu -tempauksessa.

Kiitokset

JYY

Aleksi Bondfolk – kuoron projektikoordinaattori 

Aleksi Murtojärvi – videotuotanto

Ville Laine – ilmakuvaus

Kaikki projektiin osallistuneet kuorolaiset

Teos

Gaudeamus Igitur

Tehdäänkö yhteistyötä?