Mieskuoro Alvar

Yhteistyössä

Mieskuoro Sirkat

Mieskuoro sirkat

Mieskuoro Sirkat on perustettu Jyväskylässä vuonna 1899. Perustajana oli seminaarinlehtori P.J. Hannikainen, joka toimi myös kuoron ensimmäisenä johtajana.

Kuoron perustamiskokous on pidetty Jyväskylässä 20.9.1899. Kipinä perustamiseen sekä kuoron nimi juontaa juurensa 15.4.1899 Jyväskylän Työväen lauluseuran iltamissa 15.4.1899 miesseminaarin juhlasalin lavalla nimettömänä esiintyneeseen mieskvartettin ja sen esittämään Armas Järnefeltin säveltämän Sirkka-teokseen.

Mieskuoro Sirkat kuuluu Suomen Mieskuoroliittooon ja on yksi sen perustajakuoroista.

Nykyisin Sirkoissa laulaa 60–70 miestä. Kuoron taiteellisena johtajana toimii Kimmo Tuuri.

Kuoro esiintyy vuosittain eri puolilla Suomea. Ulkomailla kuoro on esiintynyt muun muassa Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Puolassa, Saksassa, Sveitsissä, Unkarissa, Espanjassa sekä Kiinan kansantasavallassa, jossa kuoro oli ensimmäinen länsimäinen kuorovieras. Kuoro on tuottanut myös useita äänitteitä.

Ensimmäisessä kansainvälisessä Leevi Madetoja -kuorokilpailussa Turussa 1989 kuoro sijoittui parhaaksi perinteelliseksi mieskuoroksi kansallisessa sarjassa. Kolmannessa kansainvälisessä Leevi Madetoja kuorokilpailussa vuonna 2000 Sirkat voitti kansainvälisen sarjan ja Juha Holma palkittiin kilpailun parhaana johtajana. Sirkat on palkittu parhaana mieskuorona Debrecenin kansainvälisessä Béla Bartók -kuorokilpailussa vuosina 1996 ja 2002.

Valmiina tekemään thteistyötä?