Riku Miettunen

Tapaa Alvarin uusi johtaja

Kuinka monta kuoronjohtajaa tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?

Kukaan ei tiedä, sillä kukaan ei koskaan katso kuoronjohtajaa.

No joo, vitsit sikseen. Mitä olisikaan kuoro ilman johtajaansa? Tai kuka Alvarin edessä nykyään oikein viuhkoo?

Hoi, kuoronjohtaja – kuka olet?

Olen Riku Miettunen Jämsästä ja muutaman mutkan kautta olen päätynyt asustelemaan Tampereelle. Tällä hetkellä suoritan kuoronjohdonopintoja Tamkissa ja opintojen ulkopuolella aika kuluu myös kuorojen parissa. Alvarin lisäksi johdan helsinkiläistä Seim Ensemblea ja laulan Tampere Cappellassa. Vapaa-ajalla tykkään hengailla ystävien kanssa ja kuluttaa juuri ostamaani sarjakorttia trampoliini-/kiipeilypuistoon.

Alvarissa olen ollut mukana sen perustamisesta asti, eli aika lailla kolme vuotta. Olen toiminut alusta alkaen kuoron varajohtajana, ja tämä on ollut itselleni tämä luonnollinen roolin vaihdos kuoron sisällä.

Aloitin kuoronohdonopinnot kuoron perustamisen aikoihin ja Alvar on ollut minulle tärkeä paikka kehittyä johtajana näiden vuosien aikana. Onkin mielekästä saada vastuuta ja haastetta itselleni enemmän ja päästä kehittämään Alvaria oman näkemyksen mukaan. Alvarin huippukuntoon luotsannut Niklas Taanila on tehnyt erinomaista työtä näiden vuosien ajan ja perustanut vankan pohjan, jota päästiin todistamaan Leevi Madetoja kisojen menestyksellä. Tästä onkin hyvä jatkaa eteenpäin!

Mikä Alvarissa on parasta?

Se on tästä porukasta nouseva motivoitunut, intohimoinen ja toisia tsemppaava henki! Alvar on täynnä mahtavia ihmisiä ja harjoituksiin on aina mielekästä tulla pysähtymään musiikin äärelle ystävien kera. Kuorossa on paljon potentiaalia musiikillisesti ja johtajan näkökulmasta katsottuna erityistä kiinnostusta herättää tämän potentiaalin valjastaminen.

Mikä Alvaria odottaa tulevaisuudessa?

Alvar saatettiin Suomen kuorokentän tietoisuuteen viimeistään Madetoja kisojen voitolla ja tulevaisuudessa aiomme pitää kiinni laadusta tinkimättömästä musiikin esittämisestä. Koronapandemia on kuitenkin vaikuttanut meidän toimintaamme paljon, joten vielä käynnistellään koneistoa sen jäljiltä. Toivonkin hartaasti, että konsertit ja kuoron muu toiminta voisi jatkua tästä eteenpäin normaalisti.

Alvar on iässään vielä lapsen kengissä, joten aikaa menee kestävien hallinnollisten rattaiden luomiseen ja tähän voin todeta, että kuoron hallitus on tehnyt erinomaista työtä heti kauden alusta. Näiltä osin minulla on luottavainen ja turvallinen tunne tulevaisuudesta.

Alvarin ollessa uusi tulokas mieskorokentällä, näen meidän tehtäväkseni viedä mieskuorokenttää eteenpäin omalta osaltamme. Olemme viimeisen kolmen vuoden aikana saaneet pintaraapaisun mieskuoroperinteisiin ja tulevaisuudessa jatkamme siihen tutustumista, sekä omalta osaltamme sen edistämistä mm. tilaamalla ja esittämällä uutta musiikkia.

Tällä hetkellä on tuleville vuosille hyvin ideoita ja suunnitelmia, mutta nyt voin paljastaa, että tämän kevään huipennuksena järjestämme kevätkonsertit Jämsässä 17.5 ja Jyväskylässä 19.5. Lisäksi toteutamme äänitykset huhtikuun lopulla, joista tulette myöhemmin kuulemaan.

Tulevalla kaudella aiomme perehtyä myös pienyhtyetoimintaan entistä enemmän ja meiltä voikin tilata yhtyeen esiintymään tilaisuuteen kuin tilaisuuteen!

Nähdään konserteissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *